Dans

Dans er eit av idrettslaget sine nye satsingsområder, og det kjem fleire dansetilbod i løpet av 2023. Vi tilbyr per i dag freestyle/slow rett etter skuletid kvar tirsdag som ein del av vår fritidsordning.

Dansegruppa får i fyrste omgang tilhald i Symrasalen i Nore Neset Aktivitetshus, men vi er i dialog om ytterlegare moglege areal. 

Oppstarten vert i samarbeid med Norges Danseforbund Region Vest. 

Nyttige lenker

Treningsinspirasjon

Barnedans

Barnedans er en flott måte å introdusere de minste til dans og bevegelse. Gjennom lek og rytme får barna utforske og uttrykke seg på en positiv måte. Det er viktig å legge vekt på at barnedans er en trygg og inkluderende aktivitet for alle barn uavhengig av bakgrunn og erfaring. Å lære enkle koreografier til kjente sanger gir barna en følelse av mestring og kan bidra til å øke deres selvtillit og selvfølelse. Gjennom morsomme øvelser kan barna utvikle sin musikalitet, motorikk og koordinasjon på en naturlig og gledelig måte.

Barnedans kan også bidra til å fremme samarbeid og kommunikasjon blant barna. De lærer å følge instruksjoner, lytte til musikk og bevege seg sammen med andre. Dette kan bidra til å utvikle deres sosiale ferdigheter og skape positive relasjoner med jevnaldrende. Alt i alt, er barnedans en flott aktivitet for de minste. Det gir dem en mulighet til å uttrykke seg kreativt, utvikle motorikk og koordinasjon, og skape positive relasjoner med jevnaldrende. Det er flott å se at det finnes slike tilbud for barn, og jeg håper flere kan dra nytte av det i fremtiden!

Showdans

Showdans 
Showdans har ingen spesifikk danseteknikk, men er basert på dansesjangre som ballett, jazzdans og moderne dans. Dansesjangeren kjennetegnes ved en historiefortelling eller et konsept som skal underholde, tiltrekke eller sende et budskap til publikum. Showdans kommer til uttrykk ved hjelp av bevegelser som knyttes opp mot kreativitet, fantasi og originalitet.

Jazzdans

Jazzdans har sitt utspring fra afro-amerikansk musikk i USA og er en scenisk dansesjanger. Den har preg av teknikker fra klassisk ballett, men bygger videre på mer bruk av hofter, overkropp, knær og føtter. Jazzdans kjennetegnes med mye energi og bruk av takt, rytme og dynamikk. Det finnes flere ulike sjangre innenfor jazzdans, eksempler er lyrisk jazz, tradjazz og jazz funk. Underholdning og formidlingsevne karakteriserer dansesjangeren jazzdans. 

Barnedans og Showdans på Nore Neset

Nore Neset Idrettslag har i samarbeid med Nore Neset Grendalag starta opp vår-semester i Barnedans (1.-3.klasse) og Showdans (4.-6.klasse) januar 2024.

Har du lyst til å bli danseinstruktør?

Nore Neset Idrettslag søker etter danseinstruktører for barn i stilartane break, hip hop, freestyle, jazz og showdans.